Nagyszerű ajándék minden borimádónak!
- A bor szerelmeseinek
- Hosszúsága módosítható
- Tökéletesen illeszkedik az üvegre
- A fokok ° C-ban vannak megadva
A hőmérő kiváló segédeszköz az egyes borok megfelelő hőmérsékletének méréséhez! A hűtött bornak teljesen más az íze, és teljesen más élményt is nyújt. A hőmérő gyűrű alakú, és pontosan illeszkedik a borosüvegre. Tökéletes ajándék minden borimádónak!
Hogyan működik a borhőmérő?
A hőmérő hossza módosítható, így bármilyen borosüvegre felhelyezhető. Tegye a hőmérőt az üvegre (helyezze a címke alá vagy fölé), várjon körülbelül 40 másodpercet. A hőmérséklet stabilizálódik, és elkezd Celsius-fokot mutatni. A hőmérőn angol nyelvű feliratok vannak feltüntetve, a mérő felső és az alsó részén, a középen egy sáv mutatja a hőmérsékletet. Ha a hőmérséklet túl magas vagy alacsony lesz, tegye a bort a hűtőszekrénybe, vagy pont fordítva, tegye meleg helyre. A hőmérséklet mérési tartománya +2 és +24 C° között van.
Az alábbiakban felsorolásra kerülnek a borok és az ajánlott hűtési hőmérsékletük.
Ajánlott borhőmérsékletek:
- pezsgők, habzóborok és aperitifek: 4 – 8 ° C
- fehérborok és vermutok: 9 – 12 ° C
- száraz fehérborok: 10 – 12 ° C
- rozé borok: 10 – 13 ° C
- félédes, fiatal vörösborok: 12 – 14 ° C
- édes, érlelt és nehéz borok: 16 – 18 ° C
Szemléltető videó: